Home

Over ons

Particulieren

Organisaties

Onderwijsinstellingen

studiekeuze- en loopbaanbegeleiding (SLB)

De studie-uitval in het hoger onderwijs is hoog, de redenen van uitval divers. Om dit tegen te gaan zijn er de afgelopen jaren verschillende activiteiten ontstaan binnen het hoger onderwijs, zoals selectiegesprekken aan de poort en het afnemen van tests.

Ook krijgen veel onderwijsinstellingen te maken met studenten die moeite hebben bij het maken van een goede loopbaankeuze.

Active HRM speelt in op deze ontwikkelingen. Zij kan de onderwijsinstellingen hierbij van advies voorzien. Daarnaast heeft zij verschillende vragenlijsten ontwikkeld om het zelfinzicht van de studenten te vergroten en daardoor een betere afweging te kunnen maken of de studie die hij/zij wil gaan volgen bij hem/haar past. Zo is onder andere in samenwerking met de Universiteit Utrecht voor een specifieke opleiding een vragenlijst ontwikkeld.

Voor het maken van een goede loopbaankeuze voor de studenten heeft Active HRM een loopbaaninstrument ontwikkeld, de PITstop.

Ook biedt Active HRM begeleidingstrajecten aan om de studenten te ondersteunen bij de specifieke vragen waar zij mee rondlopen.

Wilt u meer weten wat Active HRM voor u als instelling kan bieden? Neem contact met ons op.

Terug naar Onderwijsinstellingen

Actueel

Contact