Home

Over ons

Particulieren

Organisaties

assessment

Het assessment vormt een degelijke en betrouwbare methode om meer inzicht te krijgen in de persoonlijkheid, capaciteiten, interessen en vaardigheden van de persoon.

Afgestemd op de specifieke vraag, stellen wij een passend assessmentprogramma samen. Psychologische tests en vragenlijsten, professionele rollenspelen en een gesprek met een psycholoog vormen hierbij de basisingrediënten.

Het assessment vormt een eerlijk beeld van uw persoonlijkheids-kenmerken, kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden. De bevindingen uit het assessment worden overzichtelijk weergegeven in een helder eindrapport.

We kennen de volgende soorten assessments:

  • Een selectie assessment is gericht op het onderzoeken of een (mogelijke) kandidaat daadwerkelijk voldoet aan de competenties van een bepaalde functie. Er wordt hierbij aan de hand van een interview, tests, vragenlijsten en praktijk- simulaties gekeken of iemand over de juiste competenties beschikt en welke competenties nog verder ontwikkeld dienen te worden.
  • Een ontwikkel assessment is gericht op het onderzoeken van de competenties waarover iemand beschikt. Er wordt breder gekeken dan alleen naar functierelevante competenties. Bij een ontwikkel assessment wordt gekeken naar de aanwezigheid van competenties (in ruime zin) en de ontwikkelruimte die iemand heeft naar een mogelijk toekomstige functie.
  • Een loopbaan assessment brengt de loopbaanwensen van iemand in kaart en zijn of haar mogelijkheden. Uitgangspunt daarbij is de deelnemer zelf en niet een bepaalde functie. Door het maken van een analyse aan de hand van de persoonlijkheid, motivatie, capaciteiten en interesses wordt gekeken welke functies en soorten organisaties het beste passen bij de deelnemer.


Wij werken volgens de gedragsregels van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Tarieven:

Assessments worden op maat gemaakt. Prijzen kunnen variëren tussen € 800,- en € 3.000,- (excl. btw).

Terug naar Organisaties

Onderwijsinstellingen

Actueel

Contact